Ainekset
Taikina:
2
keitettyä perunaa
100 g
voita tai margariinia
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
Kylmää vettä
täyte:
3
kevätsipulia
200 g
fetajuustoa
150 g
kiehautettuja pinaatinlehtiä tai sulatettua ja valutettua pakastepinaattia
2 ½ dl
maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
3
munaa
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistat feta-pinaattipiirakan
- Kuori ja raasta kylmät perunat hienoksi raasteeksi.
- Sekoita pehmeä rasva raasteen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Nypi jauhot rasva-perunaseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli tai taputtele taikina ohueksi levyksi piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
- Hienonna kevätsipulit. Kuutioi tai murenna fetajuusto. Sekoita kevätsipulit, fetajuusto ja pinaatti keskenään. Levitä ne pohjan päälle vuokaan.
- Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Mausta seos maun mukaan rouhitulla mustapippurilla ja kaada se muiden täyteaineiden päälle vuokaan.
- Paista feta-pinaattipiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
Kommentoi reseptiä