Ainekset
Valmistusohje
Tortilla de patatas eli perunamunakas on helposti muunneltavaa perusruokaa.
1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kypsennä niitä käännelleen, kunnes ne pehmenevät. Älä päästä perunoita ruskistumaan. Lisää pannulle kypsennyksen puolivälissä
ohuet sipuliviipaleet ja murskatut valkosipulinkynnet.
2. Sekoita munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla (ja halutessasi chilillä). Valuta pannulta pois ylimääräinen öljy ja kaada munaseos pannulle perunoiden joukkoon. Hyydytä munaseos hiljalleen. Valuta hyytymätöntä massaa munakkaan reunojen yli pannun pohjalle lastaa apuna käyttäen.
3. Kun tortilla on pohjastaan hyytynyt, pane pannun päälle iso vati. Kiepauta perunamunakas ylösalaisin vadin päälle ja valuta takaisin pannulle. Kypsennä vielä hetki. Tarjoa perunamunkas eli tortilla kuumana tai kylmänä.
Katso myös:
Perunamunakaspalat sopivat noutopöytään
Kinkku-perunamunakas
Kotiliesi.fi: Italialainen munakas
Kommentoi reseptiä