Ainekset
pohja:
täyte:
Valmistusohje
Pinaatti sisältää runsaasti rautaa ja plussana vielä raudan imeytymistä vauhdittavaa C-vitamiinia. Leivo Teresa Välimäen reseptillä herkullinen feta-pinaattipiiras. Valitse rukiisen feta-pinaattipiirakan tuorejuusto ja fetajuusto oman keveysasteesi ja makusi mukaan.
1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Poista pinaatinlehdistä kovat varret ja hienonna sipulit. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pinaatit ja rakuuna. Sekoita 1–2 minuuttia ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto sekä sinappi. Kaada seos vuokaan.
4. Murenna pinnalle fetajuusto ja paista feta-pinaattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Tarjoile feta-pinaattipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kera.
Kommentoi reseptiä