Ainekset
Voiteluun ja pinnalle
Valmistusohje
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei liian löysää. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla.
2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa kahteen tai kahdeksaan palaan. Anna palojen levätä hetki liinan alla. Kauli taikina ohuiksi leiviksi, nosta leivinpellille ja kohota noin 10–15 minuuttia. Painele leipiin sormella kuoppia sinne tänne. Valuta päälle öljyä, lisää muut aineet valkosipulia lukuunottamatta.
3. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita. Tarkista kypsyys pohjasta. Sivele vielä valmiit leivät kuumina valkosipuliöljyllä.
Kommentoi reseptiä