Hernesosekeitto, crème ninon

Hernesosekeitto, crème ninon

4 annosta
alle 30 min
Helppo

Ainekset

5 dl kasvislientä
2-3 kevätsipulia
400 g pakasteherneitä
suolaa
rouhittua valkopippuria
0.5 dl kuohukermaa tai rasvatonta maitoa
1 dl kuohuviiniä
herneenversoja ja/tai minttua

Valmistusohje

1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Puhdista ja hienonna kevätsipulit. Lisää kevätsipulit ja herneet kiehuvan liemen joukkoon. Keitä 5–10 minuuttia.

2. Soseuta aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kattilassa. Kuumenna tarvittaessa uudelleen kiehuvaksi ja mausta maun mukaan suolalla sekä valkopippurilla.

3. Vatkaa kerma tai rasvaton maito vaahdoksi. Lisää vaahto sekä kuohuviini keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen kiehumispisteeseen.

4. Höystä keittoannokset herneenversoilla ja/tai mintulla.

Avainsanat