Ainekset
taikinakuori:
6-7 dl
tummia vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
veitsenkärjellinen suolaa
150 g
pullomargariinia tai rypsiöljyä
1.5 dl
vettä
täyte:
400 g
keitettyjä perunoita
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sinapinsiemeniä
1
sipuli
1-2
chiliä
100 g
herneitä (pakaste)
150 g
pinaattia (pakaste)
1 tl
Garam masala -mausteseosta
0.5 tl
suolaa
voiteluun:
2-3 rkl
pullomargariinia tai rypsiöljyä
(Paistamiseen öljyä)
Valmistusohje
Samosapiiraat täytetään kasvistäytteellä, joka maustetaan chilillä ja garam masala -mausteseoksella.
- Sekoita jauhot ja suola, lisää rasva ja sekoita murumaiseksi, lisää vesi vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Peitä taikina ja siirrä viileään. Keitä perunat.
- Kuori ja pilko sipuli, poista chilistä siemenet ja pilko se.
- Kuullota sinapinsiemenet ja sipuli öljyssä, lisää pinaatti, herneet, loput mausteet ja hienonnettu tai raastettu peruna.
- Jaa taikina 12 osaan, kauli pyörylöiksi ja peitä muovilla.
- Puolita pyörylät, levitä puolikkaalle täytettä, voitele reunat vedellä ja paina tiiviisti kolmioiksi.
- Voitele öljyllä ja paista 225 asteessa 15 minuuttia tai keitä kuumassa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.
630 kJ (150 kcal)/1 kpl
Kommentoi reseptiä