Kasvispiiraat (Samosat)

Kasvispiiraat (Samosat)

24 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

taikinakuori:

6-7 dl tummia vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
veitsenkärjellinen suolaa
150 g pullomargariinia tai rypsiöljyä
1.5 dl vettä

täyte:

400 g keitettyjä perunoita
1 rkl rypsiöljyä
2 tl sinapinsiemeniä
1 sipuli
1-2 chiliä
100 g herneitä (pakaste)
150 g pinaattia (pakaste)
1 tl Garam masala -mausteseosta
0.5 tl suolaa

voiteluun:

2-3 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
(Paistamiseen öljyä)

Valmistusohje

Samosapiiraat täytetään kasvistäytteellä, joka maustetaan chilillä ja garam masala -mausteseoksella.

  1. Sekoita jauhot ja suola, lisää rasva ja sekoita murumaiseksi, lisää vesi vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Peitä taikina ja siirrä viileään. Keitä perunat.
  3. Kuori ja pilko sipuli, poista chilistä siemenet ja pilko se.
  4. Kuullota sinapinsiemenet ja sipuli öljyssä, lisää pinaatti, herneet, loput mausteet ja hienonnettu tai raastettu peruna.
  5. Jaa taikina 12 osaan, kauli pyörylöiksi ja peitä muovilla.
  6. Puolita pyörylät, levitä puolikkaalle täytettä, voitele reunat vedellä ja paina tiiviisti kolmioiksi.
  7. Voitele öljyllä ja paista 225 asteessa 15 minuuttia tai keitä kuumassa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.

630 kJ (150 kcal)/1 kpl

Avainsanat