Katkarapu-parsapiiras

Katkarapu-parsapiiras

12 annosta
30-60 min
Helppo

Ainekset

Taikina:

1 pkt ruis-perunataikinaa

täyte:

300 g katkarapuja
1 tlk (330/205 g) vihreää säilykeparsaa
1 nippu hienonnettua tilliä
200 g maustettua tuorejuustoa (katkarapu)
2 ½ dl kevytruokakermaa
3 munaa
1 tl sitruunapippuria
(mineraalisuolaa)

Valmistusohje

Katkarapu-parsapiiras valmistetaan säilykparsasta ja pakastekatkaravuista.

Anna taikinan sulaa ja kauli se levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan. Levyn tulee peittää vuoan pohja ja reunat.

Kuivaa sulaneet pakastekatkaravut hyvin. Valuta ja paloittele parsa. Levitä katkaravut, parsa ja hienonnettu tilli taikinan päälle vuokaan.

Notkista tuorejuusto ja sekoita sen joukkoon ruokakerma sekä munat. Mausta seos sitruunapippurilla sekä tarpeen mukaan mineraalisuolalla ja kaada se muiden täyteaineiden päälle vuokaan.

Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.

Tarjoa raikkaan salaatin ja valkoviinin kanssa.

Avainsanat