Keitettyä parsaa ja korvasienikastiketta

Keitettyä parsaa ja korvasienikastiketta

4 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

500 g vihreää tai vaaleaa parsaa
vettä
suolaa

Korvasienikastike:

1 l korvasieniä
vettä
1 sipuli
voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvislientä
2 dl kermaa tai ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
kevät- tai ruohosipulia

Valmistusohje

Tuore parsa tarjoillaan keitettynä korvasienikastikkeen kanssa.

1. Tee ensin korvasieni kastike. Harjaa ja huuhdo korvasienet huolellisesti. Keitä niitä runsaassa vedessä 2–3 kertaa noin 10 minuuttia kerrallaan. Valuta sienet ja vaihda vesi välillä. Purista sienet kuiviksi ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Sulata nokare voita kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää sienet ja jatka paistamista pari minuuttia. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Mausta maun mukaansuolalla ja mustapippurilla. Lisää hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia.

3. Kuori parsat ja poista niiden tyvipäästä pieni pala. Keitä parsoja miedosti suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta pyyhkeen päällä.

4. Nosta parsat tarjolle. Valuta kastike päälle tai tarjoa se eri astiasta.

Avainsanat