Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat

Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat

6 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

900 g naudan sisäfileetä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
1 iso oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria

perunat:

50 g voita
1 tl paprikajauhetta
1 tl fariinisokeria
0.5 tl suolaa
12 kiinteää keskikokoista perunaa

porkkanat:

500 g naatti- tai varhaisporkkanoita
2 rkl voita
ripaus suolaa
2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Valmistusohje

Kokonaisena paistettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat on paitsi juhlava, myös varsin helppo ja nopea valmistaa.

1. Ota liha huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen valmistamista. Kuumenna rypsiöljy ja voi paistinpannulla ja lisää pannulle halkaistu valkosipulinkynsi ja rosmariininoksa. Paista fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri.

2. Nosta naudanfilee foliopaperille, mausta se huolellisesti suolalla ja mustapippurilla ja kääri folio tiiviiksi paketiksi. Jatka lihan kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna lihan vielä vetäytyä foliopaketissa 10–15 minuuttia ennen viipalointia.

3. Sekoita pehmeään voihin paprikajauhe, fariinisokeri ja suola. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi niin, että perunat kuitenkin säilyvät kokonaisina eli viipaleet jäävät alareunasta toisiinsa kiinni. Nosta perunat laakeaan uunivuokaan ja sipaise jokaisen perunan pinta maustevoilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Puhdista porkkanat. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista porkkanat napakan rapsakoiksi. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja tuoreella rakuunalla.

Avainsanat