Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

600 g siikafileetä
1 limetin mehu ja raastettu kuori
2 tl oliiviöljyä
ripaukset suolaa ja sokeria

Paistos:

2 nippua vihreää parsaa
400 g keitettyjä varhaisperunoita
100 g tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
3-4 kevätsipulinvartta hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

kastike:

2 keitettyä kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Limemarinoidut siikafileet tarjotaan parsa-perunapaistoksen kanssa.

1. Valmista kastike. Murskaa kananmunat haarukalla ja sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.

2. Leikkaa siikafileet annospaloiksi. Sekoita limetin mehu, raastettu kuori ja oliiviöljy pienessä kulhossa. Valele mausteliemi fileille. Mausta fileet myös kevyesti suolalla ja sokerilla. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa parsojen tyvestä pois parin kolmen sentin puiseva pala. Halkaise parsat pituussuunnassa, puolita perunat ja revi pinaateista kovat lehtiruodit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää perunat. Paista niitä hetki ja lisää parsat, pinaatti ja hienonnettu kevätsipuli. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Paista 2–3 minuuttia.

4. Paista toisella pannulla siikafileet nopeasti molemmin puolin. Tarjoile parsa-perunapaistoksen ja kananmuna-kermaviilikastikkeen kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:

Avainsanat