Tomin kotisivut

Nettisivut

Tulin alunperin tehneeksi nämä sivut huvin vuoksi ja harjoituksen kannalta. Koska minulla oli jo Apache MythWebiä varten MythTV-palvelimellani, sivujen teko oli helppo aloittaa. Nykyään näitä tulee välillä päivtettyä. Sivujen tekeminen on ihan kivaa ja pitäähän sitä nyt jotain harrastuksia olla. Kauan ylläpitämättömänä ollut Blogi on nyt historiaa. Sen tilalla on kuitenkin Projektit osio, jonne olen siirtänyt tärkeimmän sisällön ja tulen tekemään uusia sivuja tulevaisuudessa.

Sivut ovat kirjoitettu Geanyllä. Sivut pyörivät Apache2-palvelimellani. Kuvat on tehty Blenderillä ja GIMP:illä. Testauksen olen suorittanut enimmäkseen Operalla, koska käytän sitä muutenkin.

Palautetta voi laittaa Linkit ja palaute -sivulta tai jokaisen sivun alalaidassa olevalla palautetoiminnolla (vaatii Javascriptin). Palaute on aina toivottua ja viestiä voi laittaa muustakin kuin nettisivuista.

Antakaa anteeksi kaikki kiroitus vihreeni. Varsinkin pilkkuvirheitä sattuu, koska joskus olen liian innokas niiden kanssa ja välillä unohdan laittaa sellaisen. Sulkuja tulee käytettyä liikaa huomautuksiin (vaikkei ehkä pitäisi). ;)

Moottori

Hallitsen sivuja eräänlaisella "moottorilla". Se ei ehkä ole ihan drupalin veroinen, mutta käyttää XML:llä tehtyjä sivuja ja, mikä tärkeintä, olen kirjoittanut sen itse. Se sisältää mm. PHP-sivun, joka muodostaa lähetettävän sivun, lukuisia sisällytettäviä tiedostoja, sekä pari Pythonilla kirjoitettua työkalua, joilla tehdään esimerkiksi sivuston valikot. Lisäksi siihen voi laskea gitin käytön (lähetys, versiohallinta ja hooks-scriptit) ja javascriptillä kirjoitetut toiminnot (esim. tabit ja palautteen toiminnot).

Todo

  • Lisää kuvia ja sisältöä (ikuisuusprojekti)
  • Syöte kiinnostavista uutisista
  • Päiväysten tuki projektien sivuille
  • Kommentointi (ehkä)


HTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes