Tomin kotisivut

BuzzFix ja Bug #1024: Amatöörit asialla

FreeRunner ja SHR Olen ollut jo pari kuukautta käyttämättä Freerunneriani ja kärsinyt vieroitusoireista. Tämä lähinnä siksi, että Freerunnerissa on parikin tunnettua vikaa laitteistossa, mikä parin tapahtuman kautta johti sen toimimattomuuteen. Yksi on mikrofonin häiriö (GSM Buzz) ja toinen GSM-piirin toiminan ongelma (Bug #1024). Ensin mainittu on aika ikävä, koska se kuuluu puheluissa toiselle, muttei Freerunnerin käyttäjälle. Se tekee äänestä vaikeammin tunnistettavan ja ymmärrettävän. Tämä voidaan korjata (BuzzFix) sisäisestä mikrofonista lisäämällä yksi 100 nF kondensaattori. GSM-piirin ongelma aiheuttaa jatkuuvaa uudelleen rekisteröitymistä verkkoon ja siten pienentää akkukestoa. Sitä voidaan kiertää ohjelmistollisesti kieltämällä virransäästö, mutta parempi on lisätä kondensaattori, koska sitten ei menetetä valmiusaikaa latausten välillä. Hölmö kun olen kuvittelin, että kyseiset toimenpiteet onnistuisivat itseltänikin keskittymällä...

Tarvitsin projektiin pieniä pintaliitoskondensaattoreja, joita sain tilattua Partcosta. Postikuluja meni suolaiset 15€ ja osiin vain euro tai pari. Ostinkin samalla muutakin pientä tarvitsemaani. Vielä pienempiä kondensaattoreja sain Farnellista Partcon kautta. Niiden koko olikin sitten aika pieni osat kun olivat pinta-alaltaankin vain 0,5 mm² eli hyvin vähän. Säätökolvini kärkikin taitaa olla suurempi.

FreeRunner avattuna päältä ennen fixejä FreeRunneri avattuna alta ennen fixejä

Freerunnerini olen purkanut ennenkin ja se ei ollut vaikeaa. Myöskään tuon GSM-ongelman eli Bug #1024:n korjaus ei ollut vaikeaa se sujui ihan hyvin, mutta ongelmia tuli BuzzFixin eli mikrofonin korjailussa. Satuin tiputtamaan tinaa keskelle komponentteja ja sen siivous oli varsin hankalaa. Samalla lähti toinenkin kondensaattori, joka piti myöskin vaihtaa (se pitikin jo tilata Farnellista). Sain apua vanhemmiltani (hekään eivät ole alan ammattilaisia), jotka sitten pitkälti myös tuon BuzzFixin tekivät ja lopputulos näytti kyllä ihan hyvältä. Ainoa ongelma vain oli, ettei mikrofonista kuulunut mitään. Puhelimessa se on kuitenkin varsin tärkeää.

FreeRunneri ja #Bug 1024 fix FreeRunner ja BuzzFix

Nyt minun täytyi keksiä miten saan sen kuntoon, joten otin yhteyttä Pulsteriin, mistä sainkin vastauksen ottaa yhteyttä joko Openmokon perustajaan tai Golden Delicious Computer:iin. Ensin mainitusta saisin ohjeita ja jälkimmäisestä korjauksen jos se vain onnistuu. Toissa viikolla Freerunnerini lähtikin Saksaan Golden Delicious Computer:lle, missä sitä tutkitaan ja korjataan jos pystytään. Tällä hetkellä tieto olisi, että korjaus saattaa olla mahdollista ja sen verran on ainakin sössitty, että kolvi on ollut liian kuumalla ja konkka on muuttanut kapasitanssiaan.

Hintaa tälle Golden Deliciousin korjaukselle tuli reilusti eli noin 60€ postikuluineen (noin 10€ suuntaan). Samaan hintaan saisin BuzzFixin Golden Delicious Computer:lta ja jos siihen laskettaisiin se reilu 30€, mikä meni muutenkin, olisin päässyt yhtä kalliilla ja nopeasti jos olisin suoraan lähettänyt sen sinne laitettavaksi eli ainakin minä otan opiksi enkä yritä aivan liian haastavia juttuja jatkossa...tai ainakin mietin kaksi kertaa ensin. Toivotaan nyt, etten joudu tästä kärsimään sen enempää.

Tämä ei tietenkään estä minua tekemästä muita projektejani elektroniikan parissa, mutta taidan jättää tuommoiset pintaliitoshommat toistaiseksi muille...tai ainakin sitten, kun saan DS Liteni selkänäppäimet kuntoon.

Vinkkinä: Jos lähetätte jotain Saksaan olkaa tiukkoina postissa niin pääsette halvemmalla. Postissa ei nimittäin meinanneet uskoa, että se menee kirjeenä, vaikka on niin iso paketti. Jos tuo ei olisi onnistunut olisi se maksanut noin 40€ pelkästä lähettämisestä.HTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes