Tomin kotisivut

NDS Liten ylikellotusta

Piti keksiä jotain kehittävää tekemistä, joten tilasin Division 6:sta GBAccelerator-piirin ja suunnittelin harjoittelevani sillä juottamista ja muuta mukavaa. Tietenkin siinä oli se riski, että hajoittasin jotain tai tarkemmin sanottuna DS:ssäni. :/ No se tulikin aika pikaisesti siinä vaiheessa, kun he saivat sen lähetyksi (neljä työpäivää ja viikonloppu). Ruuvimeisselin tilasin DealExtremestä, koska sain sen halvemmalla ja tilasin sieltä muutakin. Ne tulivat aiemmin, mutta hitaammin, vaikkakin tilasin sen samana päivänä. Siis tilasin molemmat juhannuksen aikaan ja viime viikolla sain DealExtremen tilaukseni ja samaan aikaan Division 6:n tilaus ilmoitettiin lähtevän. Eli ei hirveän nopeasti, mutta kuulemma siinä oli jotain ongelmaa.

Nintendo DS Lite

Oli aika hölmöäkin mennä asentamaan tuo piiri, koska en ole kovin kokenut noissa hommissa, mutta loppujen lopuksi se meni ihan kohtuullisen hyvin (taitoihini nähden ja lopputulos oli hyvä). Käytin näitä ohjeita. DS:n purkaminen onnistui helposti, mutta korttipaikan irroitus tuotti aluksi tuskaa. Onneksi löysin tinaimulankaa, joka vähän auttoi. Kun sain korttipaikan irti tuli uusi pulma, nimittäin kristalli ei ollut kovin helppo irroitettava. Ensin onnistuin repimään siitä päällyksen irti ja sitten sisältä joitain osia. Silti en meinannut saada sitä pois.

Onneksi päätin kokeilla vanhalla kolvillani, jossa ei ole lämmön säätöä, mutta kuitekin pienempi kärki. Aluksi se ei oikein onnistunut silläkään, mutta kun kokeilin lämmitää keskeltä ja tiputin (vahingossa) siihen vielä tinaa se suli irti, jolloin sain sen pinseteillä pois. Loppu olikin aika helppoa, kun oli lähinnä vain johtojen juottamista ja kasausta.

Kun käynnistin DS:n siinä paloi koko ajan (vaikka latasin sen) punainen valo ja L- ja R-näppäimet eivät toimineet. Päätin vielä purkaa sen ja tutkin kaikki juotokset, mutten löytänyt mitään selkeää ongelmaa (enää illalla), joten pistin sen kasaan ja kokeilin. Sama tulos, mutta nyt R tuntui toimivan, joten purin sen vielä kerran ja L-nappula tuntui olevan jumissa, joten painelin sitä ja se alkoi toimia. Kasasin sen taas ja mikään ei korjaantunut ja ylänäyttö jäi valkeaksi. Ilmeisesti nauhakaapeli (vai miksi niitä kutsutaan) oli pahasti. Purin sen taas ja juotin osan juotoksista uudestaan. Kasattuani yllätykseksi se alkoikin toimia (näyttö, napit ja valo) ja minulla on nyt ylikellotettu Nintendo DS Lite! Onnistuminen on kyllä hienoa.

Ylikellotuksesta suurin hyöty tuli surffauksessa. Nyt DS Opera toimii mukavan nopsasti ja periaatteessa tuota voisi hyödyntää homebrewohjelmissa. Nimittäin peli ei voi tietää toimivansa ylikellotetussa laitteessa, mutta jos siihen lisää asetuksen, joka vähentää pein nopeutta, se toimii oikeasti normaalilla nopeudella.

Myöhemmin modi piti avata uudestaan ja korjata, kun maajohto irtosi. Onneksi nyt se on hyvin tinattu ja toivottavasti toimii pitkään. Samalla olisin voinut ottaa kuvat jos olisin muistanut, joten minun piti avata se vielä kerran. No nyt on tässä kuva kummasteltavaksi.

Nintendo DS Lite

Päivitystä vuodelta 2011: Nykyään DS Liteni on lopettanut toimimisen. Vähän lisäaikaa sain vaihtamalla siitä sulakkeen, mutta se ei auttanut.HTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes