Tomin kotisivut

Wiille RGB Scart johto

Innostuin RGB:n kuvanlaadusta verrattuna komposiittiin ja tilasin Dealextremestä Wiille RGB Scart johdon. Se oli ainoa jota Dealextremestä pystyi tilaamaan ja niistä myös halvin noin 6€ hinnallaan. En tullut juuri ajatelleeksi, kun hommasin sen ja myöhemmin DX:n kommentteja lukiessani tajusin, ettei sillä saisi noin vain RGB-kuvaa. Onneksi olen sen verta kätevä käsistäni, että rupesin korjaamaan johtoa.

Avasin SCART puolen johdosta tasakärkisellä ruuvimeisselillä ja Wiin puolen sahaamalla toisen puolen auki rautasahalla. Sisältä pitää repiä pois vähän kuumaliimaa, joka tosin lähti hyvin helposti pihdeillä irti. Ensin juottelin vastuksen 5 voltista SCARTin 18 pinniin. Vastuksena käytin 2 kpl 100 ohmin vastuksia sarjassa eli käytännössä 200 ohmia, muitakin kokoja voi käyttää, mutta tuommoiset löysin. Lisäsin myös maat kaikkiin väreihin. Minun täyti käyttää samaa maata kuin komponetilla, koska Wiin videoulostulossa ei ollut montaa maata.

Vielä lisänä kannattanee vaihtaa SCARTin 8 pinniin 12 volttia viiden sijasta (johtona voi käyttää vaikka ylimääräistä äänen maata), koska muutoin televisio luulee saavansa laajakuvavideota. Se ei ole välttämätön ja ainakin minulla televisio näyttää kuvan silti oikein, vaikka aluksi vaihtaakin sen laajakuvaksi. Sen lisäksi laitoin johtoon vielä kytkimen, joka katkaisee 12V ja 5V johdot. Siten digiboksin saa käyttöön, vaikka Wii antaisi virtaa eli jos Wii ei ole kokonaan sammutettu. Sen huomaa virtakytkimessä olevasta valosta, joka on täysin sammutettuna punainen.

Toimenpiteet olivat onnistuneita ja Wiistä sai ulos RGB-kuvaa, mutta kuvasta tuli kuitenkin väreiltään vääristynyt ja syyksi paljastui (pitkällisten ihmesttelyjen jälkeen), että johdossa oli värit väärässä järjestyksessä eli kolvi käteen. Punainen Wiistä Scartin punaiseen, vihreä vihreään ja sininen siniseen. Mitähän tätä johtoa kasatessa on oikein ajateltu.

Viimeistely lisäämällä vähän kuumaliimaa ja sähköteippiä. Tätä ennen on tietenkin hyvä testata johdon toimivuus.

Hyödyllisiä linkkejä: Johto Dealextremestä Kytkennät SCARTin pinouttiHTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes