Tomin kotisivut

Pöytälaatikkopalvelimeni

Palvelimeni on rakennettu pöydänlaatikkoon joten tavallaan säästin kotelon hinnan. Muuten osien hinnaksi tulee noin 150 € (digiviritintä (20-30€ en laskenut) eli kyse ei ole mistään tehomyllystä. Sen tarvitsee pyörittää vain MythTV:tä, MythWebiä, Apache2:sta, yhtä nettisivustoa, Wordpressiä, Ampachea, MPD:tä, NFS-jakoja (=tiedostopalvelin) ja MySQL:ää. ;) No onhan sekin jotain. Käyttäjiä ei taida olla minun lisäkseni tavallisesti juuri yhtään, ainakaan vielä.

Jos kiinnostaa mitä palvelimeni on syönyt niin käyppä tuolla. 

Tarkoitukseni oli tehdä palvelimestani hiljainen ja vähä virtainen. En tiedä oliko paras ratkaisu kun valitsin Intel Atomin sijaan AMD Sempronin jossa on enemmän tehoa, virran tarvetta ja melua. Atomia olisin kuitenkin joutunut odottamaan pitempään ja en olisi saanut yhtä hyviä laajennuspaikkoja. Suunnitelmissani on ollut laittaa jokin hiljaisempi jäähdytys, mutta en ole päässyt sen suhteen ratkaisuun, joten ehdotuksia voi laittaa kommentteihin. Vaimennusta olen tuolla kuvissa hyvin näkyvällä keltaisella "telttapatjalla" tehnyt. ;)

Palvelimen virta ja reset kytkimet ja valot laitoin etupaneeliin piiloon. Ne eivät varmaan näy kuvissa, mutta ne ovat siellä kahvan alla piilossa. Laitoin etupaneeliin muutaman tarran kertomaan palvelimestani (ja suuntautumisestani käyttöjärjestelmissä ;)).

Palvelin paikallaan

Ilmankierron järejstin niin, että ilma kulkee pohjasta etulaidasta sisään ja takaa ulos virtalähteen läpi. Kuvassa näkyvät myös sisuskalut varsin selvästi.

Palvelimen sisuskalut

Kiintolevyjä on tällä hetkellä vain yksi 100 gigainen kannettavan levy, mutta suunnitelmissa olisi joskus hankkia isompi (varmaan 500 gigaa) noihin kahteen etulaidassa olevaan levypaikkaan.

Digivirittimiä on juuri nyt vain yksi Artecin-tikku (malli T14 BR), mutta toivottavasti saan joskus tuplavirittimellisen kortin niin saa kaikkia kanavia tallennettua yhtäaikaa.

Käyttiksenä on (yllätys yllätys) Ubuntu, jonka olen asentanut Desktop-levyltä, koska se korvasi kannettavani melkein kuukauden ajan kesällä. Kannettavani nimittäin lähti takuuseen. Valitettavasti palvelimen vajavaisten tehojen takia se aika oli koneella ollessa yhtä tuskaa. ;) Arvelin, että pistän systeemit uusiksi sitten 2010 kesällä uuden LTS-version ilmestyessä, mutta katsotaan nyt (edelleen sama asennus).

Eipähän  se tämän kummempi ole, joten ei siitä tämän enempää kerrottavaa ole. ;D Myöhemmin olen tehnyt muutoksia, joista toivottavasti joudan joskus kertomaankin.HTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes