Tomin kotisivut

Panasonic CF-270

Panasonicistani on ollut virtalähde rikki, mutta hommasin syksyllä uuden. Sen pitäisi olla sopiva ja antaa tarpeeksi virtaa, mutta ei... Virta ei riitä käynnistymiseen asti. Näyttö ja osa valoista vilkahtaa, mutta se ei silti käynnisty... Pitänee etsiä lisää virtaa...

Akku

Akku oli palasina, mutta kolvasin kennot yhteen. Kone ei käynnistynyt, mutta se oli odotettavissa, koska akkukennot ovat piloilla jo valmiiksi. Jätin koneen yöksi latautumaan ja aamulla sain sen kerran käyntiin. Valitettavasti näytön valo paloi, mutta tekstiä ei tullut. Sammutettuani koneen kokeilin käynnistää uudelleen, mutta se ei onnistunut.

12 V akun pinneihin

Seuraavaksi päätin kokeilla laittaa akun pinneihin kiinni hauen leuat ja niihin jonkin virtalähteen. Porakoneen akulla sain sen kerran käyntiin samoin tuloksin, mutta se ei ollut kovin käytännöllistä, koska tarvitsin jonkun joko pitelemään johtoja akussa kiinni tai painamaan virtanäppäintä.

Sitten kokeilin laittaa sen kiinni akkulaturiin. Se olisi ollut muuten hyvä idea, mutta 12 V ja 1 A eivät riitä käynnistymiseen. Paras ratkaisu olikin laittaa kone kiinni palvelimeni virtalähteeseen. Molexin keltaisesta johdosta virtaa plussaan ja toisesta mustasta miinukseen. Sillä se sitten käynnistyikin melkein joka kerta.

Valitettavasti edelleenkään näytolle ei ilmesty tekstiä, vaikka sen taustavalo palaa. Kiintolevyltä se ei näytä käynnistyvän kokonaan, mutta se johtunee siitä, että otin levyn koneesta, jossa oli Windows 95. Käynnistyslevykkeet vaikuttaisivat käynnistyvän, mutta näyttö pysyy tyhjänä. Näytön johdot vaikuttaisivat olevan hyvin kiinni (tarkistin avatessani koneen), mutta näyttöä en ole saanut auki, joten sieltä en ole tutkinut.

Ja enää se mokoma ei suostu boottaamaan ollenkaan...

Pari kuvaa: Tästä sitä virtaa saa Panasonic CF-270 Panasonic CF-270 avattunaHTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes