Tomin kotisivut

Panasonic Notebook Computer CF-270

Ensimmäinen tietokoneeni, jolla ensimmäisen kerran tein parivuotiaana. Sittemmin ostin sen iskältäni 50 mk:n hintaan. Nykyään tämä tietokone ei toimi.

Ohjelmistoja siinä ei Ykkösen (kirjanpito) lisäksi ollut, mutta sain mukaan MS-DOS:in (4.01) ja GW-BASICin (jotka tulivat koneen mukana) sekä Nero2000-pelin (en kyllä osannut siitä mitään kysymyksiä :D) levykkeet. Hommasin myös Worksin levykkeen, jota sitten tulikin ahkerasti käytettyä.

Nykyään tuossa koneessa ei ole akkua, mutta virtalähde löytyy. Kaikesta huolimatta tuo ei suostu käynnistymään. Joskus näyttö jää käynnistymättä ja joskus se vain piipittää.

Jos tuon olisi saanut toimimaan niin olisi voinut laittaa siihen yhden vanhan gigatavun kiintolevy ja asennella sille DOS:in lisäksi OS/2, jonka levykkeet pitäisi olla jossain nurkissa. Myös Windows 3.1 kiinnostaisi, mutta sellaista minulta ei löydy.

Tiedot

OsaValmistaja
SuoritinSamsung 80286 (16 MHz, 16-bittinen)
Muisti1 Mt (MAX 5 Mt)
Kiintolevy20 Mt
Näyttö640x480 16-harmaasävyä tai 80-merkkiä x 25-riviä
KäyttöjärjestelmäMS-DOS 4.01
OhjelmistojaGW-BASIC, Ykkönen ja Works

Linux

Linux ei toimi 286:n suorittimen takia, joten niistä sillä voi vain haaveilla. Tosin ELKSiä voisin kokeilla. Verkkokorttiakaan tuossa ei ole joten pahemmin mitään isompia ohjelmistoja siihen ei oikein mitenkään saa. No ehkä nollamodeemi-kaapelilla tai yhdistämällä kaksi modeemia, mutta Panasonicissa ei sellaista ole sisäänrakennettuna, joten siihen pitäisi semmoinen jostain hommata.

Harmi vain, etten pääse näitä enää testaamaan. R.I.P. Panasonic.HTML5 Powered

Katso myös tekijänoikeudet sekä tietosuojakäytäntö tai lähetä palautetta

Sivuston versio 1.1.5, luotu: 2013-06-02, 11:20

Uptime: 2 days, 16 hours, 59 minutes